Pasta tonno e olive
TM5 TM31 TM6

Pasta tonno e olive

4.0 (166 ocen)

Składniki

  • 50 g di olive nere denocciolate + q.b.
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di burro
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino rosso piccante (opcjonalnie)
  • 1 - 2 acciughe sott'olio, sgocciolate
  • 120 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
    lub 120 g di tonno in scatola al naturale, sgocciolato
  • 1200 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale grosso
  • 320 g di pasta corta a piacere
  • prezzemolo tritato, per servire

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2075 kJ / 496 kcal
Białko
24.5 g
Węglowodany
57.6 g
Tłuszcz
18.6 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy