Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olive nere denocciolate + q.b.
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso piccante (opcjonalnie)
- 1 - 2 acciughe sott'olio, sgocciolate
-
120
g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
lub 120 g di tonno in scatola al naturale, sgocciolato - 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale grosso
- 320 g di pasta corta a piacere
- prezzemolo tritato, per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2075 kJ / 496 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 57.6 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40min
Pasta risottata al pomodoro
40min
Fusilli risottati tonno e capperi
30 min
Spaghetti pomodoro e speck
35 min
Farfalle risottate salmone e panna (senza lattosio)
35 min
Penne risottate con verdure
35 min
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35 min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25 min
Spaghetti risottati aglio, olio, peperoncino e pangrattato aromatizzato
40min
Spaghetti al tonno
40min
Fusilli risottati al salmone affumicato (per 2 persone)
30 min
Penne tonno, pinoli e limone
30 min