Pasta al pomodoro
TM5 TM31 TM6

Pasta al pomodoro

4.4 (48 ocen)

Składniki

  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di cipolla
  • 400 g di pomodori perino, tipo San Marzano in quarti (vedere consigli)
    lub 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 320 g di pasta secca corta
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 rametti di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1037.3 kJ / 248 kcal
Białko
4.8 g
Węglowodany
62 g
Tłuszcz
12.8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
2.3 g
Sód
92.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy