Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di cipolla
-
400
g di pomodori perino, tipo San Marzano in quarti (vedere consigli)
lub 400 g di polpa di pomodoro a pezzi - 320 g di pasta secca corta
- ½ cucchiaino di sale
- 2 rametti di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1037.3 kJ / 248 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 92.5 mg
Alternatywne przepisy
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40min
Sugo al tonno
45min
Pasta tonno e olive
35min
Spaghetti pomodoro e speck
35min
Spaghetti pomodoro, olive e capperi
30min
Spaghetti al pomodoro
30min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1h
Spaghetti al tonno
40min
Gnocchi al pomodoro
1h 30min
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1h 30min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45min