Pasta e lenticchie al pomodoro

Pasta e lenticchie al pomodoro

4.6 205 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1200 g di acqua
  • 200 g di lenticchie verdi secche
  • 2 spicchi di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 3 pomodori pelati a pezzi
  • 2 cucchiaini di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 350 g di pasta tipo ditalini

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 537.5 kcal / 2247.5 kJ
Białko 21.8 g
Tłuszcz 2.8 g
Węglowodany 97 g
Błonnik 9.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...