Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolle a pezzi
- ½ spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 750 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 cucchiaino di zucchero
- ½ cucchiaino di sale
- 6 foglie di basilico fresche
- 480 g di pasta secca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1682.1 kJ / 402 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 66.7 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 205.8 mg
Alternatywne przepisy
Sugo al tonno
45min
Pasta tonno e olive
35min
Spaghetti pomodoro e speck
35min
Spaghetti alla vesuviana
25min
Spaghetti pomodoro, olive e capperi
30min
Pasta al pomodoro
55p
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40min
Spaghetti al tonno
40min
Sugo all'arrabbiata
20min
Gnocchi al pomodoro
1h 30min
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1h 30min
Pasta al ragù
1h 30min