Fusilli ai legumi e verdure di primavera
TM31 TM5

Fusilli ai legumi e verdure di primavera

4.2 (19 ocen)

Składniki

  • 1000 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaini di sale
  • 250 g di fave fresche sgranate
    lub 250 g di fave surgelate
  • 200 g di piselli freschi
    lub 200 g di piselli surgelati
  • 250 g di asparagi freschi, puliti e a pezzi (2 cm)
  • 320 g di pasta secca tipo fusilli
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 2 cipollotti a metà
  • 2 spicchi di aglio
  • 150 g di pomodorini ciliegia a metà
  • 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 pizzico di pepe macinato fresco
  • 1 rametto di basilico fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 40 g di pecorino a scaglie

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1816 kJ / 434 kcal
Białko
17.2 g
Węglowodany
68.2 g
Tłuszcz
12.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy