Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 1 ½ cucchiaini di sale
-
250
g di fave fresche sgranate
lub 250 g di fave surgelate -
200
g di piselli freschi
lub 200 g di piselli surgelati - 250 g di asparagi freschi, puliti e a pezzi (2 cm)
- 320 g di pasta secca tipo fusilli
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 cipollotti a metà
- 2 spicchi di aglio
- 150 g di pomodorini ciliegia a metà
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 1 rametto di basilico fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di pecorino a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1816 kJ / 434 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 68.2 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne con broccoli e pomodori secchi (senza glutine)
1h 5 min.
Penne sgombro, pomodorini e erbe aromatiche
35min
Tagliatelle integrali ai broccoli
1h 20min
Tagliatelle mediterranee
35min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30min
Rigatoni capricciosi
1h
Uova fiamminghe al vapore
45 min.
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45 min.
Fusilli ai carciofi e piselli
30min
Tagliatelle ai funghi
1h
Penne al ragù vegetale, finocchietto selvatico e scaglie di Parmigiano reggiano DOP (di Francesca Romana Barberini)
35min
Tubettini al pesto con fagiolini e patate
55 min.