Wersje kompatybilne
Spiedini di vitello e verdure con salsa di senape
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spiedini
- 300 g di filetto di manzo a tocchetti (3x3 cm)
- 8 pomodori datterino
- 80 g di peperone verde a tocchetti (3x3 cm)
- 80 g di peperone rosso a tocchetti (3x3 cm)
- 80 g di cipolla a fette
- 2 funghi freschi grandi in quarti
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
Salsa alla senape
- 50 g di scalogno a metà
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 100 g di porri a rondelle, la parte bianca
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di farina tipo 00
- 75 g di vino bianco
- 2 cucchiai di salsa di senape
- 70 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2066 kJ / 494 kcal
- Białko
- 36.9 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata allo speck
35min
Straccetti di vitello al vino bianco
30 分钟
Petto di pollo con funghi e verdure
1h
Pollo alle erbe con verdure al vapore
1h
Scaloppine di vitello al limone
25min
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40min
Scaloppine al tartufo
50 分钟
Pollo al limone
50 分钟
Scaloppine alla perugina
30 分钟
Involtini di carne al Varoma
40min
Involtini di lonza e salsiccia con salsa al porto
1h 35min
Fettine di pollo con olive e pistacchi
45min