Zuppa di merluzzo e cozze

Zuppa di merluzzo e cozze

3.6 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 1 spicchio di aglio senza anima
  • 50 g di cipolla in quarti
  • 4 grani di pepe bianco
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di pomodori ciliegino a metà
  • 100 g di vino bianco secco
  • 500 g di acqua
  • 1 pizzico di timo secco
  • 1 pizzico di origano secco
  • 1 pizzico di maggiorana secca
  • 250 g di patate pelate e a tocchetti (1 cm circa)
  • 500 g di cozze fresche spurgate
  • 500 g di filetti di merluzzo
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 287 kcal / 1201 kJ
Białko 26.1 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 13.7 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...