![Zuppa di carciofi Zuppa di carciofi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b7bac9cf-16ce-4d6b-9d14-184700e83c2f/Derivates/00dc4713-61b2-437c-885b-05808fda6754.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 1 spicchio di aglio mondato e senza anima
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 peperoncino rosso piccante, a piacere
- 6 carciofi mondati e a spicchi
- 4 pomodorini a metà
- 2 sovracosce di pollo disossate e senza pelle a pezzi (2 cm)
- 650 g di acqua
- 30 g di olio extravergine di oliva
-
1
dado per brodo vegetale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 1 pizzico di sale
- 2 uova sbattute
- 8 fette di pane casereccio tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1816 kJ / 434 kcal
- Białko
- 27.7 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Błonnik
- 8.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pancotto fave e zucca
6h 30min
Tacchino con foglie di bietola e funghi
50 Min
Zuppa di grano con verdure
45min
Zuppa di verza con bastoncini di pollo
40p
Baccalà alla Soutelo
30min
Zuppa di fave
50 Min
Zuppa di patate e carciofi
1h
Zuppa di baccalà
1h
Zuppa di ceci e cicoria
1h
Zuppa di bietole
35 Min
Fave in umido
1h
Minestra di fave con cicoria
50 Min