![Lenticchie e riso con cipolle (Mujadarrah) Lenticchie e riso con cipolle (Mujadarrah)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c30031e3-3491-4ba1-a912-e5889e2ba188/Derivates/2a89d197-fd29-42c3-96f2-77159ab68320.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g di acqua
- 300 g di lenticchie verdi secche
- 2 ½ cucchiaini di sale
- 150 g di riso a chicco lungo
- ½ - ¾ di cucchiaino di pepe nero macinato, a piacere
- 620 g di cipolle, in quarti
- 20 g di burro
- 1 cucchiaio di zucchero grezzo
-
100
g di yogurt di latte di capra
lub 100 g di panna acida
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2155 kJ / 515 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di amaranto con ciliegie e canapa
Brak ocen
Zucca al curry
45 Min
Burro agli anacardi
1 Std. 10 Min
Lenticchie nere (Dahl Makhani)
8 godz. 50 min
Sundal di ceci
6h 45min
Riso all'aneto, fagioli di Lima e melograna
45 Min
Dolce mandorle e carruba al vapore
1h 20min
Burger di azuki verdi e pinoli al profumo di basilico
20 Min
Purè di fagioli alla paprika
25 Min
Riso integrale con bietole
1 Std. 15 Min
Riso integrale con spinaci (per 2 persone)
35 Min
Fagioli rossi in umido
1h 20min