Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 fette di petto di pollo (circa 500 g)
- 100 g di spinaci freschi in foglia
- 20 g di pecorino a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 70 g di ricotta fresca
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste
- 50 g di cipolla a metà
- 50 g di pancetta affumicata a cubetti
- 260 g di birra
- 230 g di brodo vegetale
- 10 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1858 kJ / 444 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petto di pollo con funghi e verdure
1h
Scaloppine ai funghi
40min
Fettine di lonza in crema di prugne
1 godz. 20 min
Salmone al cartoccio e cous cous con pomodori secchi
35min
Involtini di pollo ripieni di primo sale alle erbe aromatiche
40min
Spiedini di pollo alla provenzale
45min
Involtini di carne al Varoma
40min
Caramelle salate ai porcini, speck e provola
1h
Turbantini affumicati
40min
Involtini di lonza e salsiccia con salsa al porto
1h 35min
Curry di zucca e pollo
1h
Insalata di pollo in vasetto con verdure
45min