Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 150 g di melanzane a tocchetti (2-3 cm) (vedere consigli)
- 20 g di cipolla a fette
- 50 g di acqua + q.b.
- 25 g di pane raffermo a tocchetti
- 100 g di tranci di pesce spada a tocchetti (2-3 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 15 capperi
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- 4 fette di carpaccio di pesce spada
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1318 kJ / 315 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tonno in pesto di mandorle e olive
30 min
Involtini di pesce spatola con crema di pomodorini e menta
1 godz.
Polpette di alici
55 min
Calamari ripieni su crema di pane
1sa 10 dk
Ravioli con ripieno di pesce
1h 30min
Pesce spada all'arancia
40min
Calamari ripieni alla norma
1h 30min
Champignon ripieni con gamberi su crema di curcuma
50 min
Calamari ripieni
1h 30min
Mezze maniche integrali allo spada e violette
1 godz. 5 min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1 godz.
Turbanti di spigola e arancio
1 godz.