Insalata di riso vegetariana

Insalata di riso vegetariana

2.3 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

Insalata di riso
  • 1 cucchiaio di coriandolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 1 cucchiaio di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 100 g di cipolla a pezzi
  • 100 g di peperone rosso a pezzi
  • 800 g di acqua
  • 120 g di riso Parboiled (cottura 15 minuti)
  • 100 g di zucchina a dadini (1 cm)
  • 100 g di melanzana a dadini (1 cm)
Condimento
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di succo di limone
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 cucchiaino di aceto di vino rosso
  • 1 cucchiaino di senape di Digione (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaino di miele
  • ½ cucchiaino di sale fino
  • ¼ cucchiaino di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 203 kcal / 848 kJ
Białko 2.3 g
Tłuszcz 15.6 g
Węglowodany 13.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...