Insalata di riso vegetariana

Insalata di riso vegetariana

2.5 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

Insalata di riso
  • di coriandolo fresco le foglioline lavate e asciugate
    1 cucchiaio
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
    1 cucchiaio
  • di cipolla a pezzi
    100 g
  • di peperone rosso a pezzi
    100 g
  • di acqua
    800 g
  • di riso Parboiled (cottura 15 minuti)
    120 g
  • di zucchina a dadini (1 cm)
    100 g
  • di melanzana a dadini (1 cm)
    100 g
Condimento
  • di olio extravergine di oliva
    60 g
  • di succo di limone
    20 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di aceto di vino rosso
    1 cucchiaino
  • di senape di Digione (opcjonalnie)
    1 cucchiaino
  • di miele
    1 cucchiaino
  • di sale fino
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    ¼ cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 203 kcal / 848 kJ
Białko 2.3 g
Tłuszcz 15.6 g
Węglowodany 13.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...