Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di vongole, fresche, ben pulite
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 4 filetti di orata fresca (150-180 g circa)
- 1 peperone verde a pezzi (70 g)
- 100 g di cipolla a pezzi
- 1 pomodoro maturo in quarti (200 g)
- 100 g di funghi champignon, puliti e a pezzi
- 20 g di vino bianco
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1120 kJ / 268 kcal
- Białko
- 32.85 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 13.95 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetti di merluzzo al cartoccio
25 min
Salmone al cartoccio
35 min
Insalata di mare
1h 30min
Orata ripiena con gamberi e zucchine in crosta di sale
45min
Filetto di orata con peperoni
25 min
Orata al sale
40min
Coda di rospo con verdure
40min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40min
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1h 20min
Filetti di orata con crema di peperoni
1h 40min
Filetti di cernia in camicia colorata
30 min
Filetti di sogliola e gamberi
50 min