Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di vongole, fresche, ben pulite
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 4 filetti di orata fresca (150-180 g circa)
- 1 peperone verde a pezzi (70 g)
- 100 g di cipolla a pezzi
- 1 pomodoro maturo in quarti (200 g)
- 100 g di funghi champignon, puliti e a pezzi
- 20 g di vino bianco
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1120 kJ / 268 kcal
- Białko
- 32.85 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 13.95 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orata ripiena con gamberi e zucchine in crosta di sale
45 min
Orata al sale
40 мин.
Zuppetta di crostacei
40 мин.
Filetti di branzino con salsa agli asparagi
45 min
Salmone e carciofi al Varoma
55 min
Filetti di merluzzo in salsa al caramello
1 godz. 10 min
Filetti di orata con crema di peperoni
1h 40min
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40 мин.
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1ч. 20 мин.
Filetti di merluzzo al cartoccio
25min
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40 мин.
Filetto di orata con peperoni
25min