Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pappardelle
- 200 g di farina tipo 0
- 2 uova
- 15 g di olio extravergine di oliva
- farina di semola q.b.
Sugo agli spinaci e cipollotti
- 80 g di cipollotto a pezzi
- 60 g di pancetta a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di spinaci baby freschi
- 100 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1786 kJ / 427 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti peperoni, spada e melanzane
35 min
Spaghettini ai peperoni
50 min
Penne con broccoli e pomodori secchi (senza glutine)
1 Std. 5 Min
Pappardelle rucola e ricotta
1 Std.
Spaghetti alla chitarra con piselli e curcuma (vegan)
50 min
Fusilli ai peperoni e pancetta
40 Min
Farfalle ai peperoni e tonno
50 min
Penne peperoni e noci
35 min
Caserecce risottate ai tre peperoni
55 Min
Mezze penne integrali risottate alla norma
50 min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30 Min
Farfalle integrali alla crema di peperoni (vegan)
55 Min