![Pumpkin Chili Pumpkin Chili](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f174903d-5260-4003-903c-da41a4037a50/Derivates/3f03711e-9d66-42c2-a7b7-9c1b213511b8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 2 oz carrots, cut into pieces
- 1 jalapeño pepper, stem removed (opcjonalnie)
- 2 garlic cloves
- ½ oz extra virgin olive oil
- 6 oz mixed bell peppers, stems removed, cut into pieces
- 1 tsp dried ground cumin
- 1 tsp chili powder
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground black pepper
- 14 ½ oz canned diced tomatoes, with juices
- 15 oz canned black beans, drained and rinsed
- 15 oz canned kidney beans, drained and rinsed
- 6 oz canned pumpkin purée
- 16 oz pumpkin flesh, diced (½ in.)
- 8 oz vegetable stock
- Pepper Jack cheese, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1021 kJ / 244 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 15 g
- Sód
- 1014 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegan Spaghetti and "Meatballs"
1 godz. 30 min
Washington Baked Blueberry Oatmeal
1 godz.
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
45 min
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1 godz. 5 min
Smoky Black Bean Soup
35 min
Cauliflower and Date Tagine
55 min
Butternut Squash Coconut Curry
40 min
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1 Std. 10 Min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Maple and Brown Butter Roasted Butternut Soup
1 godz. 15 min
Vegan Cashew Sauté
35 min
Vegetarian Chili
50 min