Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 2 oz carrots, cut into pieces
- 1 jalapeño pepper, stem removed (opcjonalnie)
- 2 garlic cloves
- ½ oz extra virgin olive oil
- 6 oz mixed bell peppers, stems removed, cut into pieces
- 1 tsp dried ground cumin
- 1 tsp chili powder
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground black pepper
- 14 ½ oz canned diced tomatoes, with juices
- 15 oz canned black beans, drained and rinsed
- 15 oz canned kidney beans, drained and rinsed
- 6 oz canned pumpkin purée
- 16 oz pumpkin flesh, diced (½ in.)
- 8 oz vegetable stock
- Pepper Jack cheese, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1021 kJ / 244 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 15 g
- Sód
- 1014 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25min
Risotto with Spinach and Peas
30 min
Vegetarian Chili
50min
Broccoli Red Lentil Soup
25min
Vegan Green Pea Fritters
20 min
Vegan Cashew Sauté
35min
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55min
Lemony Broccoli and Chickpea Pitas
45 min
Tofu Ramen Bowl
55min
Smoky Black Bean Soup
35min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 min
West African Peanut Soup with Chicken
50min