Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La glace à la fève tonka (la veille)
- 100 g de lait
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- ½ c. à café de fève tonka, fraîchement râpée
- ½ feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 2 jaunes d'œufs
- 40 g de sucre en poudre
Les copeaux de chocolat et la finition (le jour même)
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2508 kJ / 602.5 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato gin et lavande
16 Std. 45 Min
Tiramisu poivron-framboise
8 Std. 45 Min
Blanc-manger coco et fruits exotiques
12h
Crème glacée à l'amande sans lactose
2h 45min
Petites bouchées au chocolat et fruits exotiques
2h 30min
JANVIER Îles flottantes pom-Passion - Eric Guérin
4h 30min
Petites mousses Passion
3h 20min
Sorbets à rayures vitaminés
24h 15 min
Mousse coco aux fruits de la Passion
2 godz. 40 min
Crème brûlée à la Passion
3 Std. 45 Min
Glace caramel au beurre salé
12h
Pannacotta à l’orange
4h 25min