Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa di kiwi
- 150 g di kiwi, pelato e a pezzi
- 8 foglie di basilico fresco
- 1 pizzico di sale
- 1 albume
Gnocchi di cavolfiore
- 500 g di acqua
- 500 g di cimette di cavolfiore
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 - 70 g di pangrattato
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 4 - 5 cucchiai di olio di semi di girasole
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1038 kJ / 248 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 0.5 mg
Alternatywne przepisy
Purè di cavolfiore (vegan)
40 min
Crema di broccoli e porri
45min
Tortini di cavolfiore e formaggio
35 Min
Crema di porri gratinata
50min
Burger di cavolfiore, broccoli e ceci (vegan)
1h
Broccoli burger con insalata di ravanelli (vegan)
1 Std. 30 Min
Cotolette di sedano rapa con salsa yogurt alle erbe
1h
Strudel verza e porri (vegan)
2sa
Clafoutis fiori di zucca e salmone
45min
Polpette di kale
40 min
Miniquiches di cavolo rosso e formaggio di capra
1 godz. 20 min
Purè di sedano rapa
35 Min