![Cozze e vongole in crema di porri Cozze e vongole in crema di porri](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/33841c6a-d49d-4b37-9bb0-56e90dc21c64/Derivates/961542c9-ebb6-4dbc-b5c2-ddef5b415c17.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di burro
- 700 g di porro, tagliato a fette (1 cm)
- 60 g di vino bianco secco
- 800 g di cozze fresche pulite (vedere consigli)
- 500 g di vongole fresche, pulite (vedere consigli)
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 3 pizzichi di pepe bianco macinato
- pane a fette, fresco o tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 978.5 kJ / 233 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 523 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà alla portoghese
1h 10min
Brandada di baccalà alla portoghese
1 Std. 30 Min
Cosce d'anatra a cottura lenta con salsa ai mirtilli
3h 30 min
Petto d'anatra con salsa alle more e purè di sedano rapa
40 min
Salmone con salsa bernese e asparagi
50 min
Marinatura alla salsa di soia e miele
15 min
Zuppetta di pesce (per 2 persone)
1h
Marinatura al vino rosso e salsa Worchester
15 min
Coda di rospo al bacon con salsa ai porri
1h
Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante
1h
Zuppa di pesce alla napoletana
1h 10min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h