Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di burro
- 700 g di porro, tagliato a fette (1 cm)
- 60 g di vino bianco secco
- 800 g di cozze fresche pulite (vedere consigli)
- 500 g di vongole fresche, pulite (vedere consigli)
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 3 pizzichi di pepe bianco macinato
- pane a fette, fresco o tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 978.5 kJ / 233 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 523 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40 Min
Crema di porri gratinata
50 Min
Petto d'anatra all'aceto balsamico
1 godz. 40 min
Petto d'anatra sottovuoto con purè di carote arrostite
3hod. 45min
Brodetto ricco con crostoni
1h
Stufato delle stelle (alla maniera de Star Wars, L'Impero colpisce ancora)
1 godz. 40 min
Crema di topinambur e tartufo
55 Min
Manzo con peperoni in salsa piccante
35 Min
Zuppa di vongole e mazzancolle
1h
Spaghetti alla chitarra al nero su carpaccio di gamberi e crumble di taralli
1h
Porri in crema delicata
35 Min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 Min