Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 270 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di olio di oliva
- 60 g di acqua
- 1 cucchiaio di scorza di limone tritata (senza la parte bianca)
- ½ cucchiaino di sale
Farcitura alle verdure
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di cipolla a pezzi
- 30 g di pomodori secchi sott'olio, scolati
- 150 g di radicchio rosso di Verona, a listarelle (2 cm)
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 150 g di bietole, le foglie, a listarelle (2 cm)
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 uova
- 30 g di caprino
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1833 kJ / 438 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1sa 10 dk
Quiche broccoli e pesto
1sa 10 dk
Brisèe ratatouille
1h 30min
Strüdel salato di zucca e ricotta
2 Std.
Torta salata asparagi e ricotta
1 godz.
Quiche di spinaci e speck
2 Std.
Quiche ai finocchi e porri
1sa 10 dk
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3h
Quiche radicchio e speck
2h 30min
Torta salata porri e bietole
1h 30min
Torta salata di zucca e spinaci
1h 50min
Torta salata di bietole
1 godz.