![Pasta e fagioli Pasta e fagioli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5326288d-4a50-46bd-9017-1cec124998ac/Derivates/f7e411d2-e16c-41cd-ae84-7e8814f10597.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g dried borlotti beans (see Tips)
- 1950 water, plus extra to soak
- 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm), reserve the rind (optional - see Tips)
- 1 onion (150 g), cut into pieces
- 1 tomato, cut into pieces
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, deseeded and cut into halves
- 200 g speck, cut into cubes (1 cm)
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 1 tbsp Vegetable stock paste or Chicken stock powder (see Tips)
- 200 g tomato passata
- sea salt, to taste
- 200 g ditalini pasta
- 1 - 2 stalks kale, roughly chopped
- dried chilli flakes, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1498.2 kJ / 356.7 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 37.7 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 963.8 mg
Alternatywne przepisy
Zucchini cheddar slice
45 Min
Leek, chilli and chorizo sauce
40 Min
Polenta with mediterranean vegetables
1h 35 phút
Alpine macaroni with apple sauce
45 Min
Gwinganna polenta with vegetables
1 godz. 10 min
Pasta alla puttanesca
35 min
Caramelised leek and feta tart
2h 25 min
Spinach and artichoke penne
1 Std. 5 Min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30 Min
Soula's Spanakopita
1h 35 phút
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min
Summer tomato and gin pasta sauce
35 min