Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g dried borlotti beans (see Tips)
- 1950 water, plus extra to soak
- 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm), reserve the rind (optional - see Tips)
- 1 onion (150 g), cut into pieces
- 1 tomato, cut into pieces
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, deseeded and cut into halves
- 200 g speck, cut into cubes (1 cm)
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 1 tbsp Vegetable stock paste or Chicken stock powder (see Tips)
- 200 g tomato passata
- sea salt, to taste
- 200 g ditalini pasta
- 1 - 2 stalks kale, roughly chopped
- dried chilli flakes, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1498.2 kJ / 356.7 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 37.7 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 963.8 mg
Alternatywne przepisy
Tuscan bean soup
40min
Pasta alla puttanesca
35 Min
Summer tomato and gin pasta sauce
35 Min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30min
Smoky Mexican bean soup
35 Min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40min
Tuscan bean soup
30min
Baked Cabbage Pierogis
2h 30 min
Minestrone
40min
Eggplant and ricotta involtini
1h 20 min
Pasta with fennel and tomato sauce
40min
Ribollita
50min