Soula's Spanakopita

Soula's Spanakopita

3.9 37 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
25 portions

Składniki

Dough
  • olive oil to grease
  • lukewarm water
    525 g
  • sea salt
    1 tsp
  • baker's flour plus extra to dust
    900 g
  • unsalted butter cut into pieces
    100 g
Filling
  • fresh English spinach trimmed, leaves and stalks cut into pieces (approx. 5 cm - 550 g - see Tips)
    2 - 3 bunches
  • sea salt to taste (optional)
  • onion cut into halves
    1
  • feta cheese cut into pieces (4 cm - see Tips)
    500 g
  • egg
    1
  • olive oil to drizzle

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 230.8 kcal / 965.6 kJ
Białko 8.5 g
Tłuszcz 9.2 g
Węglowodany 28.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Sód 290.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...