Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
TM6 TM5 TM31

Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs

4.9 (7 ocen)

Składniki

Botrytis soaked figs

  • 150 g botrytis semillon
  • 70 g caster sugar
  • 1 vanilla bean, cut into half lengthways, seeds scraped
  • 1 cinnamon quill
  • 2 star anise
  • 2 pinches ground nutmeg
  • 150 g dried figs

Ricotta

  • 1800 g full cream milk
  • 80 g white vinegar

Shortcrust pastry

  • 100 g unsalted butter, chilled and cut into pieces, plus extra for greasing
  • 230 g plain flour
  • 1 pinch salt
  • 50 g icing sugar
  • 3 egg yolks

Cheesecake filling

  • 80 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces
  • 40 g raw hazelnuts, toasted
  • 150 g cream cheese
  • 100 g caster sugar
  • 100 g sour cream
  • 2 eggs
  • 40 g mixed peel
  • 40 g brandy

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2163.7 kJ / 515.1 kcal
Białko
12.3 g
Węglowodany
56.9 g
Tłuszcz
26.9 g
Tłuszcz nasycony
15.2 g
Błonnik
3.3 g
Sód
146.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy