Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Roast potatoes with gremolata (peeler)
TM6

Roast potatoes with gremolata (peeler)

4.6 (7 ocen)

Składniki

Potatoes

  • 1200 g floury potatoes, red and blue varieties
  • 2 tsp olive oil, plus 3 tbsp to roast
  • 1200 g water, plus extra to parboil
  • 1 ½ tsp sea salt, plus extra to season
  • 3 sprigs fresh rosemary

Parmesan gremolata

  • 90 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
  • 1 ½ garlic cloves
  • 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
  • 1 ½ lemons, peel only, no white pith

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1221.3 kJ / 291.9 kcal
Białko
9.6 g
Węglowodany
37.2 g
Tłuszcz
12.3 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Błonnik
4.9 g
Sód
695.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy