Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 eggplants, cut lengthways into thin slices (approx. 3-5 mm)
- salt, for sprinkling
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 40 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (approx. 2- 3 cm)
- 40 g pine nuts
- 40 g bread of choice, torn into pieces
- 3 garlic cloves
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 8 fresh sage leaves
- 800 g canned whole tomatoes
- 20 - 25 fresh basil leaves, plus extra to serve
- 100 g fresh mozzarella, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- mixed leaf salad, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1033.2 kJ / 245.8 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1028.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stuffed butternut pumpkin with feta
1 Std. 50 Min
Eggplant involtini with risotto
1 Std. 55 Min
Lentil moussaka
3h 30min
Eggplant cannelloni
1 godz. 35 min
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 min
Spinach and artichoke penne
1h 5min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40 min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25min
Mushroom-stuffed mushrooms
50min
Mashed pea and corn slice
40 min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1 Std. 15 Min