Wersje kompatybilne
Taleggio risotto with balsamic caramelised onions
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramelised onions
- 250 g red onions, cut into halves and cut into thin slices
- 130 g brown sugar
- 50 g balsamic vinegar
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
Risotto with Taleggio
- 30 g eschalots
- 30 g salted butter
- 320 g Arborio rice
- 50 g white wine
- 700 g water
- 1 tsp salt
- 120 - 150 g Taleggio cheese, cut into cubes (3-4 cm) (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2647.8 kJ / 630.3 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 99.5 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 900.7 mg
Alternatywne przepisy
Milanese risotto
25 min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 min
Risotto verde
45 min
Brandy butter
10min
Mushroom risotto
30 min
Béchamel sauce
20 min
Cauliflower gratin
1h
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2h 50min
Grain salad lettuce cups (Dani Valent)
1sa 55 dk
Polenta
25 min
Saffron arancini
25 godz. 25 min