![Taleggio risotto with balsamic caramelised onions Taleggio risotto with balsamic caramelised onions](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A0415E21-058B-4464-B34A-F3DE9A4D2C45/Derivates/0C228BC2-71EA-4A59-9CCA-D9D89F026A7B.jpg)
Wersje kompatybilne
Taleggio risotto with balsamic caramelised onions
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramelised onions
- 250 g red onions, cut into halves and cut into thin slices
- 130 g brown sugar
- 50 g balsamic vinegar
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
Risotto with Taleggio
- 30 g eschalots
- 30 g salted butter
- 320 g Arborio rice
- 50 g white wine
- 700 g water
- 1 tsp salt
- 120 - 150 g Taleggio cheese, cut into cubes (3-4 cm) (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2647.8 kJ / 630.3 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 99.5 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 900.7 mg
Alternatywne przepisy
Asparagus risotto
40min
Rice pudding
50 min
Peppercorn sauce
20min
Baked salmon cheesecake
26 godz. 35 min
White chocolate and coconut rice pudding
35min
Lemon and caper aioli
15 Min
Bengali fish cakes
1 godz. 20 min
Cheese soufflés
30 min
Chorizo and bean winter warmer
1 godz. 30 min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 min
White fish and lemon risotto
30 min
Milanese risotto
25min