Capesante su purea di zucca, anacardi e porro croccante
TM5 TM31 TM6

Capesante su purea di zucca, anacardi e porro croccante

4.7 (48 ocen)

Składniki

  • 30 g di anacardi non salati
  • 30 g di cipolla rossa
  • 25 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di polpa di zucca a pezzi (2-3 cm)
  • 180 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 30 g di burro
  • 12 capesante, pulite
  • 30 g di brandy
  • olio per frittura q.b.
  • 40 g di porro, la parte bianca ad anelli

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
737.8 kJ / 176.3 kcal
Białko
7.1 g
Węglowodany
9.1 g
Tłuszcz
11.7 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Błonnik
1.7 g
Sód
0.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy