Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse di Gorgonzola e datteri
- 100 g di Gorgonzola
- 200 g di robiola
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 3 datteri denocciolati a dadini piccoli
Cialda ai semi di girasole
- 20 g di acqua
- 20 g di zucchero
- 30 g di semi di girasole tostati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 935.1 kJ / 223.5 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 452.7 mg
Alternatywne przepisy
Risotto lardo e crescenza al miele
35min
Crostini integrali con crema di Gorgonzola e champagne
1h 20min
Risotto Castelmagno e nocciole
30min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1h
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10 min.
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9 godz.
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1h 10 min.
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20 min.
Baci di dama salati al formaggio
1h
Bicchierini capresi
30min
Biscotti al pecorino e mousse di barbabietola
1h 30 min.
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55 min.