![Mousse di Gorgonzola e datteri Mousse di Gorgonzola e datteri](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/550051EF-5FDF-4620-8637-78564E04F357/Derivates/4e49bbb4-70dd-47cc-bc36-c14f02c4993b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse di Gorgonzola e datteri
- 100 g di Gorgonzola
- 200 g di robiola
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 3 datteri denocciolati a dadini piccoli
Cialda ai semi di girasole
- 20 g di acqua
- 20 g di zucchero
- 30 g di semi di girasole tostati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 935.1 kJ / 223.5 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 452.7 mg
Alternatywne przepisy
Sformatini al cotechino
30min
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10p
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1 Std. 20 Min
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20p
Crostata salata con pere, Brie e prosciutto
1h 30min
Cheesecake in bicchierino al gorgonzola e noci con miele
4h 50 min
Flan al cavolo viola
55 min
Biscotti pomodori secchi e Gorgonzola
1h 30min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1h
Bicchierini capresi
30min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1 Std. 15 Min
Baci di dama salati al formaggio
1h