Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait entier
- 4 jaunes d'œufs
- 3 c. à soupe de sucre
- le zeste de 2 citrons jaunes non traités, finement râpé
- 750 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 866 kJ / 207 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert
15 Min
Crème express chocolat-vanille
20min
Œufs au lait au caramel
55min
Crème dessert à la vanille
1sa 25 dk
Œufs au lait et à la vanille
5h
Gâteau de semoule au citron
1 Std. 20 Min
Crème au praliné
2 Std. 20 Min
Gâteaux de semoule aux raisins
5h 15min
Riz au lait amande-verveine
1 Std. 30 Min
Crème au chocolat, gelée de café
2 godz. 25 min
Crème au café
2h 30min
Crème dessert au thym citron
30min