Gâteau renversé yaourt et rhubarbe

Gâteau renversé yaourt et rhubarbe

3.6 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 parts

Składniki

  • beurre pour le moule
  • 3 c. à soupe de cassonade
  • 400 g de rhubarbe épluchée, coupée en morceaux de la taille du moule
  • 125 g de yaourt nature
  • 3 œufs
  • 80 g d'huile de tournesol
  • 230 g de farine de blé
  • 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
  • 200 g de cassonade
  • 1 gousse de vanille fendue et grattée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 466 kcal / 1959 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...