Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait
- 1 bouquet de menthe fraîche, effeuillé
- 6 œufs
- 75 g de sucre en poudre
- 30 g de sucre glace
- quelques gouttes de jus de citron
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1293 kJ / 309 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Tourteau fromager aux pêches
1h 5min
Gaspacho aux tomates et yaourt
13u. 15min
Rochers aux crêpes dentelle et caramel beurre salé
30min
Asperges en sabayon, œuf mariné au soja
3j 40 menit
Saumon, cresson et fraîcheur de tomate (Eric Robert)
12 Std.
Ile flottante à la fraise, crème anglaise à la menthe
25min
Crème brûlée allégée
3ωρ. 15 λεπτ.
Menu light - Mousses de fromage blanc aux fruits exotiques
3j 40 menit
Fontainebleau aux pommes
2 godz. 30 min
Cannelés au pamplemousse
12 Std.
Crème à napper
15 Min
Mousse chocolat blond-café marbrée caramel
7hod.