Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille, les graines seulement
- 250 g de lait entier
- 750 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 9 jaunes d'œufs
- 150 g de crème de marrons
- 50 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1510 kJ / 361 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coulant chocolat-cannelle
20 min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1 godz. 20 min
Crème brûlée à la compote de nectarine
2 godz. 20 min
Tiramisu pêche-lavande
3sa 20 dk
Gratin d'abricots façon frangipane
55 min
Mousses à la crème de marrons
20 min
Flan pâtissier aux prunes
2u. 5min
Tiramisu à la banane
12 godz. 15 min
Charlotte aux framboises
3h 40min
Moelleux à la crème de marrons et au chocolat
1h
Flan pâtissier au chocolat
3h
Crème catalane
4h 25min