Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 - 3 branches de thym citron
- 80 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 964.8 kJ / 231.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert
15 Min
Crème express chocolat-vanille
20min
Gâteau de crêpes à l'orange
8h 10 min
Crémeux citron et framboises
2h 30min
Blancs-mangers au miel et aux agrumes
6h 30min
Œufs au lait au citron
5h
Crème à la pistache (sans lactose et sans gluten)
12h 15min
Menu light - Petites crèmes vapeur à l'orange, aux épices et sirop d'orange
4h 5min
Riz au lait à la fraise et aux pralines roses
1 godz. 50 min
Granité au café
3h
Pannacotta pamplemousse-coco
3 Std. 25 Min
Iles flottantes au chocolat
1 Std. 30 Min