Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre, coupé en dés et un peu pour le moule
- ½ c. à café de sel
- 2 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 150 g de cassonade
- 1 citron vert non traité, zeste et jus
- 150 g de mascarpone
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 6 figues violettes un peu fermes, coupées en morceaux (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1947 kJ / 465 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Financiers orange-noisette
20 min
Tarte briochée ricotta et fruits rouges
3h 25min
Gâteau à l'orange
1h
Crumble Fraises et amandes
35 min
Cake aux pêches caramélisées
1h 25min
Muffins aux raisins
35 min
Gâteau aux noisettes
55 min
Petits cakes aux fruits secs et citron
45 min
Gâteau pommes-cannelle
1h
Gâteau super pomme
55 min
Gâteau pomme-raisin
1h 15min
Cake aux pommes
1h