Cake aux figues
TM6 TM5

Cake aux figues

3.3 (11 ocen)

Składniki

  • 125 g de beurre, coupé en dés et un peu pour le moule
  • ½ c. à café de sel
  • 2 œufs
  • 2 jaunes d'œufs
  • 150 g de cassonade
  • 1 citron vert non traité, zeste et jus
  • 150 g de mascarpone
  • 250 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 6 figues violettes un peu fermes, coupées en morceaux (1 cm)

Wartości odżywcze
na 1 part
Kalorie
1947 kJ / 465 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
52 g
Tłuszcz
25 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy