Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 whole kampung chicken (800 g)
- 10 g salt
- 1100 g water
- 60 g Thai glutinous rice, soaked for 4 hours and drained
- 2 Chinese red dates, pitted
- 1 fresh Korean ginseng root (approx. 10 g)
- 6 garlic cloves
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp black pepper powder
- 1 tsp dark sesame oil (roasted)
- 50 g Korean ginseng wine (opcjonalnie)
- 5 sprigs spring onions, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4523 kJ / 1081 kcal
- Białko
- 105 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 50 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Homemade Fish Ball Soup
2 Std.
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Lap Mei Fun (Chinese Waxed Meat Rice)
1h
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10 min.
Pork Balls
20 min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1h 50min
Braised pork belly
55 min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3h 15min