Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g water
- 30 g chicken stock powder, homemade or store-bought
- 300 g chicken fillets, cut in thin strips
- 20 g dried black fungus, soaked to soften, stems removed, cut in thin strips
- 30 g dried scallops, soaked to soften, smashed to shred
- 4 dried shiitake mushrooms, rinsed, soaked to soften, stems removed, cut in thin strips
-
4
tbsp cornflour (starch)
lub 4 tbsp water chestnut flour - 80 g glass noodles, soaked to soften, cut in 3 cm strips
- 20 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce
- 2 pinches white pepper powder
- 2 eggs, lightly beaten
- 1 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao) (opcjonalnie)
- 1 - 2 tsp toasted sesame oil
- 1 - 2 tbsp black vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 539 kJ / 129 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 127 mg
Alternatywne przepisy
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1 godz. 45 min
Authentic Meat Floss
1 godz. 40 min
Rice Wine Chicken
30min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Homemade Fish Ball Soup
2 Std.
Salted Chicken
5 Std. 10 Min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 Std. 5 Min
Sesame Crème
10 min
Lemon Chicken
25 menit
Chicken porridge with century egg
30min
Braised Chicken with Mushroom
1 Std. 30 Min
Shallot Oil
25 menit