Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g dried fish maw, soaked overnight to soften, rinsed, cut into pieces (3 cm)
- 20 g yu zhu (Solomon's seal rhizome)
- 20 g sand ginseng (sha shen)
- 20 g dried lily bulb slices
- 20 g sea coconut, cut in slices
- 30 g dried snow fungus, soaked to soften, cut in small pieces
- 10 pieces Chinese red dates, pitted
- 1000 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 282.5 kJ / 67.5 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Summer seafood soup
45 min
Mock Fin Soup
35 min
Moonlight Over the Lotus Pond (Stir Fried Vegetable Mix with Prawns)
30 min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1h 15min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 min
Sesame Crème
10min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2u. 5min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min