![Sea Coconut Braised Fish Maw Soup Sea Coconut Braised Fish Maw Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4463c6a0-341d-45b6-8e34-7d0ff2e829c9/Derivates/28e28c47-1e5f-4ef8-8391-d7a8ea993152.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g dried fish maw, soaked overnight to soften, rinsed, cut into pieces (3 cm)
- 20 g yu zhu (Solomon's seal rhizome)
- 20 g sand ginseng (sha shen)
- 20 g dried lily bulb slices
- 20 g sea coconut, cut in slices
- 30 g dried snow fungus, soaked to soften, cut in small pieces
- 10 pieces Chinese red dates, pitted
- 1000 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 282.5 kJ / 67.5 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Teochew Seafood Porridge
45min
Steamed Fish With Pickled Chilli And Black Beans
35min
Green Mustard Pig's Trotter, Emperor Chicken and Ladies' Fingers With Sesame Dressing
1 godz. 40 min
Moonlight Over the Lotus Pond (Stir Fried Vegetable Mix with Prawns)
30min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Dried Shrimp Sambal
55 Min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2h 5min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1 Std. 15 Min
Vinegar Pork Knuckle
3sa 15 dk
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1 godz. 50 min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3sa 15 dk
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 menit