Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g pork spare ribs, cut in pieces (4 cm), patted dry with kitchen towels
- 10 g light soy sauce
- 1 tsp dark soy sauce
- ½ tsp salt
- 10 g cooking oil
- 150 g Morris pineapple, flesh only, cut in cubes (2 cm)
- 70 g tomato ketchup
- 10 g sugar
- 10 g plum sauce, homemade or store-bought
- 10 g oyster sauce
- 3 - 4 fresh strawberries, stems removed, cut in halves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1059 kJ / 253 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 712 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Lemon Chicken
25 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Braised pork belly
55 min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 min
Sweet and Sour Pork Ribs
45 min
Nutty Passionfruit Pork Ribs
1h 15min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3h 40min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 min
Taiwanese three cup chicken
20 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min