Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g silken tofu
- 60 g fresh prawn flesh, pat-dried with kitchen towel
- 50 g minced pork
- ¼ tsp salt
- 2 pieces water chestnuts, cut in cubes
- 10 g egg white
- 1 tsp tapioca starch
- 600 g water
- 1 tbsp cooking oil
- 1 tsp cornflour (starch)
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 tsp light soy sauce
- ½ tsp sugar
- ¼ tsp dark soy sauce
- 50 g chicken broth
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1149 kJ / 274 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1hod. 50min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30min
Authentic Meat Floss
1hod. 40min
Rice Wine Chicken
30min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Hakka Yam Abacus
20 min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2h 25 min
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min