Urządzenia i Akcesoria
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
3 portions
Składniki
-
silken tofu600 g
-
fresh prawn flesh pat-dried with kitchen towel60 g
-
minced pork50 g
-
salt¼ tsp
-
water chestnuts cut in cubes2 pieces
-
egg white10 g
-
tapioca starch1 tsp
-
water600 g
-
cooking oil1 tbsp
-
cornflour (starch)1 tsp
-
oyster sauce1 tbsp
-
light soy sauce1 tsp
-
sugar½ tsp
-
dark soy sauce¼ tsp
-
chicken broth50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
17.5 g
Kalorie
1149 kJ /
274 kcal
Tłuszcz
15.8 g
Błonnik
2.9 g
Węglowodany
15.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Drunken Herbal Prawns
4 godz. 55 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Salted Chicken
5 godz. 10 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Rice Wine Chicken
30 min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 godz. 30 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Hu Pio Sup (Prawn Ball Fish Maw Soup)
1 godz. 10 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
White Radish Pork Rib Soup
3 godz.
Tomato-egg soup
20 min