Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g silken tofu
- 60 g fresh prawn flesh, pat-dried with kitchen towel
- 50 g minced pork
- ¼ tsp salt
- 2 pieces water chestnuts, cut in cubes
- 10 g egg white
- 1 tsp tapioca starch
- 600 g water
- 1 tbsp cooking oil
- 1 tsp cornflour (starch)
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 tsp light soy sauce
- ½ tsp sugar
- ¼ tsp dark soy sauce
- 50 g chicken broth
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1149 kJ / 274 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Summer seafood soup
45min
Mock Fin Soup
35 Min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Chai Buey
1h 45min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Hakka Rice Wine Chicken
1h 25min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Teochew Seafood Porridge
45min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
White Radish Pork Rib Soup
3h