Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 whole kampung chicken (1.2-1.4 kg)
- 3 tbsp salt
- ½ tbsp sand ginger powder (cekur)
- 2 slices dang gui (Chinese angelica root)
- 2 - 3 slices chuan xiong (Sichuan lovage)
- 30 g fresh ginger, cut in thin slices
- 4 sprigs spring onions, cut in 5 cm length
- 130 g shallots
- 20 g sesame oil
- 50 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 tsp sesame seeds, toasted, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1858 kJ / 444 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Rice Wine Chicken
30 Min
Yam Rice
45 Min
Salted Fish Pork Belly
30 Min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 Std. 30 Min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40 Min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 Min
Braised pork belly
55 Min