Salted Chicken
TM6 TM5

Salted Chicken

4.8 (13 ocen)

Składniki

  • 1 whole kampung chicken (1.2-1.4 kg)
  • 3 tbsp salt
  • ½ tbsp sand ginger powder (cekur)
  • 2 slices dang gui (Chinese angelica root)
  • 2 - 3 slices chuan xiong (Sichuan lovage)
  • 30 g fresh ginger, cut in thin slices
  • 4 sprigs spring onions, cut in 5 cm length
  • 130 g shallots
  • 20 g sesame oil
  • 50 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
  • 1 tsp sesame seeds, toasted, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1858 kJ / 444 kcal
Białko
33 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
31 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy