Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 whole kampung chicken (1.2-1.4 kg)
- 3 tbsp salt
- ½ tbsp sand ginger powder (cekur)
- 2 slices dang gui (Chinese angelica root)
- 2 - 3 slices chuan xiong (Sichuan lovage)
- 30 g fresh ginger, cut in thin slices
- 4 sprigs spring onions, cut in 5 cm length
- 130 g shallots
- 20 g sesame oil
- 50 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 tsp sesame seeds, toasted, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1858 kJ / 444 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50 min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Rice Wine Chicken
30min
Yam Rice
45min
Chai Buey
1h 45min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3 Std. 10 Min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1h 50 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3h 15 min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15 min
White Radish Pork Rib Soup
3h