Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g lean beef, sinew free, cut in cubes (2 cm), partially frozen
- 135 g cold water
- 10 g spring onion, chopped
- 10 g fresh ginger
- 3 - 4 dried shiitake mushrooms, soaked to soften, stems removed, cut in halves
- 10 g light soy sauce
- 10 g sugar
- 35 g cornflour (starch)
- 2 tsp salt
- 1 tbsp fish sauce (opcjonalnie)
- 1500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 123 kJ / 29 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 187 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min
Stir Fried Whole Fish
20min
Fresh Prawn Paste
1h 20min
Pork Balls
20min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1óra 50p
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50min
Steamed Pork Patty with Salted Egg
35min
Yam Rice
45min
Korean Ginseng Chicken
1h 10min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Salted Fish Pork Belly
30min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1óra 50p