Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g lean beef, sinew free, cut in cubes (2 cm), partially frozen
- 135 g cold water
- 10 g spring onion, chopped
- 10 g fresh ginger
- 3 - 4 dried shiitake mushrooms, soaked to soften, stems removed, cut in halves
- 10 g light soy sauce
- 10 g sugar
- 35 g cornflour (starch)
- 2 tsp salt
- 1 tbsp fish sauce (opcjonalnie)
- 1500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 123 kJ / 29 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 187 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min
Oil-free honey chicken wings
50min
Pork Balls
20 Min
Golden Sand Prawns (Salted Egg Prawns)
30min
Pineapple Tarts
1 Std. 30 Min
Chicken porridge with century egg
30min
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Fresh Prawn Paste
1 Std. 20 Min
Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)
2 Std. 25 Min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Shallot Oil
25 Min
Homemade Fish Ball Soup
2h