Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g cold water
- 20 g spring onions, chopped
- 10 g fresh ginger, sliced
- 300 g prawn flesh, cold
- 30 g egg white, cold
- 15 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 20 g tapioca starch
- 1 tsp salt, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 1657 kJ / 396 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 4877 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Lotus Leaf Glutinous Rice
1h 35min
Pork Balls
20 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Mushroom Beef Balls
50 Min
Rice Wine Chicken
30min
Yam Rice
45 min
Korean Ginseng Chicken
1 Std. 10 Min
Salted Fish Pork Belly
30min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1 Std. 50 Min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 Std. 45 Min