![Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls) Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9ed431e0788e301773fa1fa58efdf131/Derivates/efbeb29720f28447c37354616746079a52d11d51.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 fresh water chestnuts, peeled
- 350 g prawn flesh
- 350 g minced pork
- 1 egg
- 10 g plain flour
- 15 g light soy sauce
- 2 sprigs spring onions, chopped
- 1 pinch white pepper powder
- 1 pinch five-spice powder
- 1 tsp toasted sesame oil
- 10 bean curd skins
- 800 g water
- cooking oil, to deep fry
- Wartości odżywcze
- na 1 roll
- Kalorie
- 590 kJ / 141 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 372 mg
Alternatywne przepisy
Yam Rice
45 分钟
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 分钟
Sweet and sour pork ribs
40 分钟
Pork Ball Soup With Cabbage
25 dk
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1 Std. 5 Min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 dk
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1 Std.
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 Std. 5 Min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1h 50min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min