Urządzenia i Akcesoria
Pieczonki (prażonki) z kiełbasą i boczkiem (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
1200 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
300 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
150 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
150 g pieczarek
-
400 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. podwawelskiej, śląskiej, pokrojonej w 1 cm plastry
-
200 g kostek boczku
-
masło ilość do natłuszczenia, plus dodatkowa ilość zimnego masła pokrojonego w 3 mm plastry, do obłożenia (ok. 40 g)
-
2 - 3 liście białej kapusty
-
1 ½ łyżeczki soli
-
4 szczypty majeranku, suszonego
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1425.3 mg
Białko
18.2 g
Kalorie
2510.3 kJ /
600 kcal
Tłuszcz
37.9 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Węglowodany
48.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Empanada XXL
1 godz. 15 min
Pieczonki (prażonki) z kiełbasą i boczkiem (TM6, TM7)
2 godz. 10 min
Fajitas z kurczakiem i pieczarkami (TM5)
1 godz.
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1 godz. 25 min
Pierś z indyka zawinięta w boczek z ziemniakami; Warstwowy deser śliwkowy
1 godz. 50 min
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Ryby z ryżem z warzywami
50 min
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 min
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
45 min
Gulasz z ziemniakami
45 min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 godz. 10 min