Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 400 g ricotta, drained
- 200 g "00" pasta flour or gluten free flour
- 1 tsp sea salt, plus an extra 1-2 pinches
- 1 pinch ground nutmeg
- 1700 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1818.3 kJ / 434.6 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 891 mg
Alternatywne przepisy
Creamy miso mushroom udon
45 min
Ricotta gnocchi alla sorrentina
55min
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
9 godz. 40 min
Roast porchetta with fig macadamia stuffing
14 Std.
Nut butter dressing
5 min
Basmati rice in Varoma bundt tin
35min
Ossobuco with orange and fennel salad
2h 45min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15min
Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)
55min
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
35min
Yiayia's Pastitsio
1h 40min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min