Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 400 g ricotta, drained
- 200 g "00" pasta flour or gluten free flour
- 1 tsp sea salt, plus an extra 1-2 pinches
- 1 pinch ground nutmeg
- 1700 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1818.3 kJ / 434.6 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 891 mg
Alternatywne przepisy
Chicken gyros with tzatziki
30 Min
Beef and cashew nut yellow curry
25 Min
Orange and vanilla canelé (non-alcoholic)
49 Std. 5 Min
Dip of all Dips (Thermodudes)
45 Min
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24h 55 min
Middle Eastern open chicken pie (Diabetes, TM6)
1sa 30 dk
Spiced red lentil and chicken soup (Diabetes)
30 Min
Ricotta gnocchi alla sorrentina
55 Min
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
35 dk
Little sticky date puddings with salted toffee sauce
50 Min
Pickled beetroot (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std. 10 Min
Ricotta gnocchi "ripassati" with lemon-sage butter and pumpkin puree
4 godz.