Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g red onion, cut into halves, vertically
- 2 cucumber (approx. 400 g each), unpeeled, trimmed and cut into halves lengthwise
- 50 g roasted salted peanut
- 1 garlic clove
- 40 g freshly squeezed lime juice
- 20 g fish sauce
- 20 g white sugar
- 30 g grapeseed oil
- 1 fresh chilli, deseeded and cut into thin slices (2 mm)
- ½ tsp sea salt
- 10 g fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 863.7 kJ / 206.4 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 636.3 mg
Alternatywne przepisy
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz. 10 min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15 Min
Yu Sheng Prosperity salad (Thermomix® Cutter, TM6)
30min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
48h 20min
Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter)
15 Min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5 Min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz.
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15 Min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 Min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM5)
10 Min