Hasselback beetroot salad with macadamia cream

Hasselback beetroot salad with macadamia cream

4.9 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • macadamia nuts
    200 g
  • boiling water
  • water
    630 g
  • raw baby beetroots with leaves attached for salad (2-3 bunches baby beetroots)
    12
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • garlic clove
    1
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • freshly squeezed lime juice
    20 g
  • sea salt plus extra to season
    1 - 2 pinches
  • oranges segmented
    1 - 2
  • dukkah (see Tips)
    1 - 2 tbsp
  • ground black pepper to season

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 258.5 mg
Białko 9.2 g
Kalorie 2320.5 kJ / 554.6 kcal
Tłuszcz 45.1 g
Błonnik 12.9 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 37.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...