Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g extra virgin olive oil, plus an extra 1 tbsp
- 600 g leeks, light green and white part only, cut into 3 cm discs
- sea salt, to season
- 7 long red chillies, 6 x cut in halves, deseeded if preferred, 1 x sliced to garnish
- 250 g onion, cut into halves
- 6 garlic cloves
- 45 g fresh ginger, peeled and cut into slices
- 2 stalks lemongrass, white part only, sliced and woody layers removed
- 2 makrut lime leaves, torn
- 3 tomatoes (approx. 300 g), cut into pieces
- 1 tbsp ground coriander
- 400 g coconut milk
- 45 g fish sauce (vegan, if preferred)
- 30 g freshly squeezed lime juice
- 1 lime, wedges to serve
- cooked rice, to serve
- roti, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2368.3 kJ / 566 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 52.1 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 945.4 mg
Alternatywne przepisy
Tuna nicoise salad (gut health)
1 Std. 15 Min
Sambal Matah (Balinese Sambal)
20 min
Italian chicken and couscous salad with chickpea soup
1h 10min
Mushroom and sauerkraut pierogi
2h 30min
Spicy Bean Curds
1 Std. 15 Min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1h 10min
Sardines with tomato couscous
55min
Pistachio cheesecakes with mango
2h 30min
Avocado coconut ice cream
12h 10min
Grain salad lettuce cups (Dani Valent)
1 Std. 55 Min
Seafood bisque
1h 10min
Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde
1h