Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chilli oil
- 200 g olive oil
- 1 tbsp dried chilli flakes
- 2 dried red chillies or long red chillies, ends removed
Bean purée
- 3 garlic cloves, unpeeled
- ½ fresh red chilli, deseeded if preferred and cut it into halves (opcjonalnie)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 800 g canned cannellini beans, rinsed and drained (weight is pre-draining)
- 40 g olive oil
- 30 g lemon juice
- ½ tsp dried rosemary
- ½ tsp dried oregano
- ¼ tsp ground smoked paprika, to taste
- ¼ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
Assembly
- 40 - 50 g anchovy fillets, in oil, drained and separated
- 1 baguette loaf, thinly sliced and toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 535 kJ / 127.4 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 163.2 mg
Alternatywne przepisy
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Salsa verde
5 Min
Smoked salmon mousse
5 Min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24u. 30min
Mushroom pâté
1 Std. 15 Min
Sicilian prawn salad
40min
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1 Std. 10 Min
Beetroot and tequila cured salmon
24hod. 20min
Poached salmon and beetroot blinis
45min
Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
30min
Scallops with pea purée
25 Min
Tapenade
10 Min