Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chilli oil
- 200 g olive oil
- 1 tbsp dried chilli flakes
- 2 dried red chillies or long red chillies, ends removed
Bean purée
- 3 garlic cloves, unpeeled
- ½ fresh red chilli, deseeded if preferred and cut it into halves (opcjonalnie)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 800 g canned cannellini beans, rinsed and drained (weight is pre-draining)
- 40 g olive oil
- 30 g lemon juice
- ½ tsp dried rosemary
- ½ tsp dried oregano
- ¼ tsp ground smoked paprika, to taste
- ¼ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
Assembly
- 40 - 50 g anchovy fillets, in oil, drained and separated
- 1 baguette loaf, thinly sliced and toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 535 kJ / 127.4 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 163.2 mg
Alternatywne przepisy
Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)
8h 20min
Salsa verde
5min
Moroccan harira soup with chicken
55 min
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Steamed asparagus with caper crumbs
30 Min
Salmon niçoise salad
35min
Falafel
25 Std. 30 Min
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
3 Std. 55 Min
Grilled eggplant dip
2 godz.
Baba ghanoush
1h
Leek and smoked salmon dip
55 min
Spanish green lentil and chorizo soup
12 godz. 45 min