Yoghurt soup cups

Yoghurt soup cups

4.3 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 portions

Składniki

  • medium-grain white rice
    80 g
  • garlic clove
    1
  • brown onion cut into halves
    120 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • water
    800 g
  • Greek yoghurt
    300 g
  • egg
    1
  • salt to taste
  • fresh ground black pepper to taste
  • unsalted butter
    1 ½ tbsp
  • canned chickpeas rinsed and drained (approx. 200 g after draining)
    400 g
  • dried chilli flakes
    ½ - 1 tbsp
  • kale stalks removed and leaves finely chopped
    3 stalks

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 71.2 kcal / 297.8 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 1.7 g
Węglowodany 10.6 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 56.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...