Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g medium-grain white rice
- 1 garlic clove
- 120 g brown onion, cut into halves
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 800 g water
- 300 g Greek yoghurt
- 1 egg
- salt, to taste
- fresh ground black pepper, to taste
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 200 g after draining)
- ½ - 1 tbsp dried chilli flakes
- 3 stalks kale, stalks removed and leaves finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 252.4 kJ / 60.1 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 113.4 mg
Alternatywne przepisy
Brussels sprouts with lime crumb
20min
Quark with pickled radish (Thermomix® Cutter, TM6)
4h 35min
Spiced red wine pears
45 min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40min
Ukrainian borscht
35min
Sauerkraut salad
10min
Coconut and cinnamon teff porridge
30 min
Passionfruit bavarois (Jude Blereau)
3h
Asparagus and pea omelette
20min
Avocado sorbet (palate cleanser)
10min
Avo and egg spread
35min
Obatzter (cheese spread)
10min