Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g medium-grain white rice
- 1 garlic clove
- 120 g brown onion, cut into halves
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 800 g water
- 300 g Greek yoghurt
- 1 egg
- salt, to taste
- fresh ground black pepper, to taste
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 200 g after draining)
- ½ - 1 tbsp dried chilli flakes
- 3 stalks kale, stalks removed and leaves finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 252.4 kJ / 60.1 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 113.4 mg
Alternatywne przepisy
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1h 40 min
Baguette
3 Std. 45 Min
Halva semifreddo
7 godz. 30 min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40 min
Cheese spread
1h
Pear and burghul salad
40 min
Tuna mousse
10min
Mango and cayenne juice
35 min
Capsicum and potato tortillas with olive tapenade
35 min
Vegan Caesar dressing
5min
Borscht with Polish dumplings
1 Std. 30 Min
Baked beans
13 Std. 25 Min