Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¼ red onion
- 4 sprigs fresh dill, fronds only, plus extra to garnish (see Tips)
- 250 g cream cheese
- 120 g pouring (whipping) cream
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp Tabasco® sauce
- 15 g pickled capers, drained
- 250 g smoked salmon, slices
- Wartości odżywcze
- na 650 g
- Kalorie
- 6622.3 kJ / 1582.8 kcal
- Białko
- 63.9 g
- Węglowodany
- 18.7 g
- Tłuszcz
- 140.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 78.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 3022 mg
Alternatywne przepisy
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min
Tomato and olive tapenade mini bruschette
20 min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24 Std. 35 Min
Pear and blue cheese salad with hazelnuts (Thermomix® Cutter)
15min
Prawn skagen (Scandinavian prawn toast)
25 Min
Rhubarb and ginger crème brûlée
7 Std. 30 Min
Brandy Chicken Liver Pâté
3h 25min
Smoked trout pâté
3h 15min
Beetroot and tequila cured salmon
24hod. 20min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1 Std.
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40 Min
Coq au vin blanc with mashed potato
1 Std. 50 Min